3 d’agost del 2016

Com netejar la motxilla

Cal netejar la motxilla després de cada sortida ?
Si la motxilla no està molt bruta, igual que succeeix amb la resta del material tècnic, és millor no netejar-la constantment.

N'hi hauria prou amb esperar que s'assequi el fang i utilitzar a continuació un raspall no molt dur i lleugerament humitejat, per treure tota la pols.


¿I si està molt bruta?
El millor és rentar-la mà, a la banyera per exemple, amb un sabó neutre i un raspall.

Si no queda altre remei que rentar-la a màquina, es millor fer-ho per separat, sense barrejar-la amb altres peces, amb aigua freda i utilitzant poc detergent i si és possible líquid, es dissol més fàcilment a l'aigua.


¿Es pot fer servir suavitzant?
No. Ni en la motxilla ni en altres teixits tècnics.  Tenen unes prestacions que es fan malbé si fem servir suavitzants o detergents no apropiats.


Algun pas especial a l'hora d'assecar-la?
El més recomanable és un assecat a l'aire lliure, en un lloc fresc i sec. No hem d'utilitzar assecadores o estufes, acceleren l'envelliment de la motxilla.

Si la rentem a la rentadora, farem un centrifugat suau o mitjà, ja que unes revolucions molt altes poden fer que la motxilla fregui molt contra el tambor de la rentadora. És més aconsellable que surti humida, encara que tardi més a assecar-se.


Les etiquetes de les motxilles, ¿aporten una informació adequada sobre la neteja?
Depenent del model les instruccions poden estar més o menys clares, però és bastant comú que no estiguin escrites en català o castellà. El consell del venedor és fonamental en aquests casos.


Més info: http://www.cmdsport.com/montana/material-montana/comprar-y-cuidar-material-montana/como-limpiar-tu-mochila-de-trekking/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!