13 de novembre del 2017

Etiquetes verdes, compra conscient



Cada vegada les marques estan més conscienciades en deixar el menor impacte possible en el medi ambient durant el procés de producció.

Veurem algunes de les etiquetes que s’han de buscar en les peces si volem posar el nostre granet de sorra per tenir un planeta més responsable i menys contaminat. Si vols ser un consumidor responsable, revisa les etiquetes dels productes abans de comprar-los, analitzant des de la seva composició al seu origen.






Bluesign
Bluesign és un estàndard de seguretat per al medi ambient en la fabricació de tèxtils. L'organització, amb base a Suïssa, proporciona auditoria a les fàbriques tèxtils examinant tota la cadena de producció, des de les matèries primeres utilitzades, l'ús de químics, el consum d'energia, les emissions contaminants ... valorant l’impacte mediambiental.

Si comprem un producte que porta l'etiqueta Bluesign, implica que ha superat les estrictes normes i controls exigits per la companyia, garantint que estem adquirint la versió més sostenible d'aquesta peça.


Reciclatge d'ampolles de plàstic
El reciclatge d'ampolles de plàstic és cada vegada més freqüent en la indústria tèxtil outdoor. El conegut fabricant de teixits nord-americà Polartec va celebrar l'any passat la conversió de mil milions d'ampolles de plàstic en fil de polièster reciclat (Repreve 100).

Unes quaranta ampolles són suficients per confeccionar una jaqueta tècnica que presenta les mateixes propietats i rendiment que el teixit de polièster. Altres fabricants fan servir igualment polièster reciclat de diferents productors, que apareixerà indicat a l'etiqueta de composició de la peça.





Responsible Down Standard
RDS (Responsible Down Standard) és una certificació de la ploma. El seu segell garanteix des del benestar de l'au (que no hagi estat alimentada per força o se li hagin extret les plomes viva) fins a la sostenibilitat en els diferents passos de la cadena de producció.

Neokdun és una empresa navarresa que ofereix ploma reciclada provinent de peces i productes usats. La ploma està sotmesa a un procés de rentat i esterilització que recupera totes les seves propietats. Des de l'any passat, els fabricants bascos Ternua utilitzen ploma Neokdun en la confecció de les seves jaquetes i sacs de plomes.


"No compris aquesta jaqueta"
Patagònia s'ha distingit des dels seus inicis per la preocupació mediambiental amb conegudes campanyes publicitàries com la de "No compris aquesta jaqueta", que incitava a l'usuari a qüestionar-se per la necessitat real de la seva compra.

En aquesta línia hi ha també la campanya que van iniciar l'any passat de "Worn Wear" ( "Vesteix l’usat" ) en la qual, mitjançant de tallers de costura, reparació i correcta cura de les peces, motiven als consumidors a perllongar-ne la vida. La finalitat és estalviar tant la matèria primera com les emissions de CO2 i la resta de deixalles i despesa d'aigua necessaris per fabricar noves peces.


Öko-Tex Standard 100
Aquesta certificació garanteix que els teixits amb els quals s'ha confeccionat la peça estan lliures de químics o substàncies nocives per a la salud.






Global Organic Textile Standard (GOTS)
Revisa el processament de tèxtils fets amb fibra orgànica, incloent criteris tant ecològics com socials. Una peça amb l'etiqueta GOTS garanteix que té com a mínim un 95% de fibres orgàniques certificades.

Els proveïdors de cotó orgànic fan servir diferents sistemes de certificació per garantir que el seu cotó ha estat cultivat en terres lliures de substàncies tòxiques com pesticides i insecticides.




Més info: http://www.desnivel.com/material/etiquetas-verdes-compra-consciente 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!