8 de març del 2018

Per que fa mal estirar ?


“Crec que els músculs més rígids del meu cos són els isquiotibials” diu l’autor de l’article. Ho compartiu ?

I segueix: ...  i quan els estiro imagino una discussió entre múscul, nervi i tendó.

A tu també et passa? Si fa mal quan estirem és perquè segur que no estan de festa  ... Què passa aquí dins perquè sigui tan molest?

Prop del múscul hi ha el nervi, tots dos són flexibles però el nervi té menys capacitat d'estirar que el múscul. Per això, quan estirem, el nervi es queixa quan ha arribat al seu límit i si el múscul s'obstina a seguir, es quan fa mal.

En ioga, ens venen l'estereotip d’obrir-se com un contorsionista, però realment és aconsellable ? No hem d’estirar fins als nostres límits i fer-ho fins al 70-80% de la capacitat dels nostres músculs.

Si estires "a tot el que el múscul dóna" els anomenats fusos musculars envien un email al sistema nerviós i li demanen que contregui els músculs per evitar lesions, de manera que aconsegueixes l'efecte contrari.

També és recomanable fer-ho en intervals de temps raonables ja que quan estirem durant llarga estona i a una intensitat alta el tendó es debilita i, a més, si el fem servir immediatament després podem lesionar-nos.

Ser una persona forta i flexible és tremendament difícil, però no impossible. És important no voler anar ràpid i intentar millorar la nostra flexibilitat a poc a poc, alhora que treballem la nostra força, per compensar i millorar les dues coses alhora.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!